Uitgelicht

GroenLinks is een petitie gestart tegen de bezuiniging van meer dan twee miljard euro die het kabinet wil doorvoeren op de zorg die mensen thuis krijgen. Volgens Tweede Kamerlid Linda Voortman dreigen mensen hun thuiszorg te verliezen als deze bezuinigingen doorgaan.

Linda Voortman: “De bezuinigingen die er aan komen zijn enorm en hebben afschuwelijke gevolgen. Mensen die nu nog zelfstandig thuis kunnen wonen dankzij de thuiszorg, dreigen hun zorg te verliezen. Zij worden de dupe van een kabinet dat liever kijkt naar de cijfers op de begroting dan naar de gezondheid van mensen.

De petitie is te tekenen op groenlinks.nl/zorg. GroenLinksers vragen de komende weken mensen in heel Nederland om te tekenen tegen de bezuinigingen. Zij doen dat huis aan huis en op andere drukke plekken. Linda Voortman verzamelt vandaag samen met campaigners van GroenLinks in Rotterdam op straat handtekeningen. Ook in veertig andere steden gaan GroenLinksers vandaag met de petitie de straat op. De petitie zal voor de behandeling van de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in de Tweede Kamer aangeboden worden aan het kabinet.